Velkommen til WebArtikler.com Artikkelmarkedsføring
fill

- Gratis artikler som markedsfører og skaper trafikk til ditt nettsted

Velkommen

Legg WebArtikler.com i bokmerker Bokmerk RSS av WebArtikler.com RSS Feed

Søk:

WebArtikler.com » Hjem-og-familie » Kunsten å innrede med kunst
WebArtikler.com gir deg gratis effektiv markedsføring til nettstedet ditt via artikkelmarkedsføring. WebArtikler.com er hittil den største norske artikkeldatabasen for nettredaktører og artikkelmarkedsføring!

Innlogget: Les som PDF
Innlogget: Hent HTML Kode


av: Gjest
Totale Visninger: 1108
Antall Ord: 815

Registrer deg på WebArtikler.com


Kunsten å innrede med kunst

Det å plassere kunst er en kunst i seg selv. I denne artiklen får leseren tips og råd om hvordan dette best kan gjøres.

Det er onsdag ettermiddag og vi står utenfor Galleri Impasto i Oslo sentrum. Vi har blitt invitert med ut på stylingoppdrag av gallerist Jørgen Bodin for å lære mer om innredning og riktig plassering av kunst. Varebilen er lastet med et bredt utvalg av malerier og GPS en er innstilt på en adresse i Sandvika.
På veien forteller Bodin at de i galleriet får mange henvendelser fra kunder som ønsker hjelp til opphenget av kunsten.
-”For mange er det å få kunsten opp på veggene selve kronen på verket i en innredningsprosess. Kunsten er det som skal gi rommet det ekstra løftet. Den skal imponere, den skal harmonere, og til viss grad, har den også lov til å dominere. Nettopp på grunn av dette legger folk mye tid og omtanke i utvelgelsen og plasseringen av kunsten”.
Vi er fremme hos familen i Sandvika. De har lenge vært på utkikk etter et maleri som skal henge over sofaen i stuen. Bodin har tatt med flere potensielle kandidater, alle verdige til å få henge på denne hedersplassen i rommet.

I følge Bodin finnes det en rekke enkle grunnregler det kan være lurt å ha tenkt igjennom før man fyller veggen med skruehull.

-”Den vanligste feilen vi ser, er at folk henger maleriet for høyt. Vi anbefaler å henge maleriet ca 40 cm over sofaen målt fra bildets underkant. Da ser man tydelig at det er kontakt mellom sofaen og maleriet og de fremstår som én enhet. Bodin løfter maleriet over sofaen for å illustrere sitt poeng.
-”Dette gjelder faktisk uvanhengig av hvor høyt man har det under taket. Blikket vårt faller naturlig ca 160 cm over bakken så det er der fokuset i bildet bør være. Er man så heldig at man har litt ekstra takhøyde er det bedre å kjøpe et større format enn å henge maleriet for høyt.”

Familen skal også ha et bilde til spisestuen, boligen har en åpen løsning slik at dette maleriet må passe sammen med maleriet over sofaen. I tillegg er det en fordel at de to maleriene henger like høyt, og gjerne i flukt med dørkarmene også. Får man dette til, så holder man linjene i rommet og helheten blir ryddigere.

Spisestuen i Sandvika består av et flott spisebord i heltre akkompagnert av en sjenk i samme stil. Familien har vært i tvil om hvilket format de skal velge. De hadde først plukket ut et ganske smalt maleri som skulle henge på høykant over sjenken, men etter anbefalinger fra Bodin har de endret syn på dette. Bodin forklarer at ettersom spisebordet er plassert med kortsiden mot sjenken, og da også mot maleriet, vil vi kunne videreføre linjene fra bordet ved å velge et maleri som har samme bredde som bordet.

-”Et alternativ til å henge dette maleriet på veggen kunne vært å sette det direkte på sjenken. Dette er en ny trend vi ser nå” forklarer Bodin.
-”Det er jo enklere og man slipper skruehull i veggen, men personlig foretrekker jeg fortsatt å henge maleriene på veggen”, smiler han. -”Da blir det mer luft rundt dem og de eksponeres bedre”.

Siste post på dagens program er et bilde familien ønsker seg på kjøkkenet.
-”Dette er et nytt rom å plassere kunst i” forteller Bodin. -”Før var det ikke vanlig med kunst på kjøkkenet, men nå har rommets funsksjon endret seg. Fra å være et arbeidsrom for matlaging er kjøkkenet nå blitt et sosialt samlingssted med åpne rom og barløsninger. Da er det naturlig at man ønsker å pynte opp dette rommet også. Bare pass på å ikke henge maleriet for nærme komfyren da fett og stekeos kan ødelegge det”.

Familien har et lyst og moderne kjøkken med hvitevarer i stål og de ser for seg et maleri som kan tilføre kjøkkenet litt farge. Bodins anbefaling er klar
-”Gå for energiske farger med litt spark i, vær litt modig. Velg for eksempel noe i rødt og oransje. Vi henger ofte malerier med slike fargekombinasjoner i rom der det skjer ting, der det er liv og der folk samles”. Bodin blir ivrig nå og fortsetter. ”Fargene har innvirkning på oss og vår adferd. Det høres kanskje litt rart ut, men det er noe i det. Det er jo ikke uten grunn at kirurger og tannleger ofte går kledd i kjølige, beroligende farger. På et kjøkken som dette derimot trengs det farger som skriker litt og som stimulerer til kommunikasjon og kreativitet....Og i tillegg står rødt veldig godt til stålet i hvitvarene, legger han til etter å ha tenkt seg litt om. Familen er overbevist og valget faller på et maleri i nettopp disse fargetonene.

-”Mission completed” konkluderer Bodin da vi har satt oss i bilen igjen. –”Familien i Sandvika har fått et enda trivligere hjem og bo i. Og ut ifra reaksjonene deres virket de meget fornøyd med resultatet. –”Da er også jeg fornøyd” smiler han.

Om forfatteren

Denne artiklen er skrevet av daglig leder hos Galleri Impasto, Jørgen Bodin. Mer informasjon om kunst, tips og råd om utsmykking finne på våre nettsider www.impasto.noSøk på WebArtikler: , , , ,Vurdering: Ikke vurdert enda

Andre artikler i kategorien Hjem og Familie
Forrige Artikkel - Biocleaner Universalstein
Neste Artikkel - Hvordan spare penger på netthandel?Kommentarer

Bruker du denne artikkelen som innhold? - Legg igjen en adresse til din side i kommentar-boksen under


Sep 14th 2009, by Lucas
Takk for en fin artikkel, den publiseres på milio.no
søndag den 13.09.09
--

Skriv Kommentar


Skriv inn koden du ser på bildet

Visual CAPTCHA


Copyright © 2007 - 2009 www.webartikler.com - Artikkelmarkedsføring